S-ryhmä halpuuttaa kotimaisten kasvisten hinnat – 900 ruokatuotteen hinta laskee 19

Kasvishalpuutus

Katso esimerkkilista 9.1. halpuutettavista tuotteista

S-ryhmä halpuuttaa lähes 900 suomalaisten suosikkituotteen hintaa. Nyt Prismoissa, S-marketeissa, Saleissa ja Alepoissa laskevat erityisesti kotimaisten kasvisten hinnat. S-ryhmä ohjaa halpuuttamiseen vuoden 2017 aikana 45 miljoonaa euroa. Tämä nostaa halpuuttamiseen käytetyn summan yli 150 miljoonaan euroon. Tämän halpuutuksen myötä halpuutettujen tuotteiden kokonaismäärä nousee lähelle kolmea tuhatta.

”Halpuuttamisen alusta alkaen asiakkaat ovat toivoneet meiltä kasvisten hintojen laskemista. Nyt se tapahtuu”, kertoo SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä.

Kasvishalpuutus laskee yli sadan kotimaisen kasviksen hintaa. Muutoksella halutaan madaltaa kynnystä kasvisten monipuoliseen käyttöön.

”Suomalaiset ovat lähteneet vakuuttavasti lisäämään kasvisten syöntiä. Haluamme avittaa heitä kohti ravitsemussuosituksissa esitettyä tavoitetta, joka on puoli kiloa päivässä.  Alle 10 prosenttia suomalaisista syö kasviksia suositellut viisi annosta päivässä, joten kirittävää on”, Heikkilä kannustaa.

Edullisempi hinta siivittää kasvisten käyttöä

Kyse ei ole vain tottumuksista vaan myös hinnasta. Tilastokeskuksen (2015) tulonjakotilasto kertoo, että liki neljännes suomalaisista kokee, että heillä on vaikeuksia selviytyä jokapäiväisistä menoistaan. Vastaavasti S-marketin asiakaspaneelissa 55 prosenttia vastaajista sanoi, että lisäisi kasvisten käyttöä, jos niitä saisi edullisempaan hintaan.

”Me haluamme, että terveellinen syöminen ei jää hinnasta kiinni”, pääjohtaja Heikkilä toteaa.

Kasvisten voimakas hintavaihtelu tuo oman haasteensa niiden pitkäaikaisen alhaisemman hintatason määrittelemiseen.

”Kasvisten hinnat elävät koko ajan esimerkiksi sesongin ja satotilanteiden mukaan. Emme voi luvata sentilleen samoja hintoja kasviksille kuukaudesta toiseen mutta sen lupaamme, että kotimaisten kasvisten hinnat ovat jatkossa meillä halvempia kuin aiempina vastaavina satokausina”, SOK:n vähittäiskaupan kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu kertoo.

Nopeampi kierto, paremmat valikoimat

Halpuuttaminen on aina nostanut tuotteiden menekkiä. Esimerkiksi kotimaisen lihan ja juustojen myynti on halpuuttamisen johdosta kasvanut miljoonilla kiloilla.

”Kasvisten hintojen halpuuttaminen nopeuttaa niiden kiertoa. Tarjolla on siis tuoreempaa tavaraa. Oletamme myös hävikin pienenevän huomattavasti”, Ilkka Alarotu summaa.

S-ryhmä haluaa pääjohtaja Heikkilän sanoin tehdä ”mahdottomasta mahdollista”.

”Meillä on kaksi tehtävää: ruoan hinnan halpuuttaminen ja suomalaisen ruokakaupan parantaminen. Eli kun laskemme hintoja, samalla nostamme laatua. Tänä vuonna käytämme halpuuttamiseen 45 miljoonaa euroa. Lisäksi käynnistämme jättiurakan myymälöidemme palvelun, valikoimien ja laadun parantamiseksi”, Taavi Heikkilä paljastaa.

Kuva: Lari Lappalainen

19 vastausta artikkeliin S-ryhmä halpuuttaa kotimaisten kasvisten hinnat – 900 ruokatuotteen hinta laskee

  • johannes sanoo:

   Yhtä tyhjän kanssa,muut tuotteet vastaavasti kallistuvat.viime viikolla nousi mökkipullien hinta 8 prosenttia,samoin kissanruoka,shampoo,konetiskiaine,valmisruoat jne.kauppakassin hinta nousi viikon aikana 4 euroa.

 1. Anne Katajamäki sanoo:

  Saataispa Prisma tänne Helsingin keskustaankin. Kaikilla ei mahdollisuutta käydä kauempana kaupoissa esim. terveydellisistä syistä.

 2. Outi, SOK sanoo:

  Moi Anne, myös S-marketeissa halpuutetaan huomenna isosti. Ja metromatkan päähän saadaan Itäkeskuksen lisäksi lähivuosina myös Herttoniemen Prisma.

 3. Tarja sanoo:

  Toivottavasti ette purista viljelijöitä halpuutusta.
  Hienoa että otatte huomioon toiveen halvemmasta suom vihanneksista ym. Mutta se ei saa olla poissa tuottajilta. Tarvitsemme suomalaista ruokaa tulevaisuudessakin!! Ja se on paljon teidänkin vastuulla.

  • Outi, SOK sanoo:

   Olet ihan oikeassa Tarja: siksi haluammekin lisätä nimenomaan kotimaisten kasvisten myyntiä niiden hintaa laskemalla (omalla panostuksellamme). Esimerkiksi kotimaisen lihan ja juustojen myynti on halpuuttamisen ansioista kasvanut miljoonilla kiloilla, se vahvistaa kotimaisuusastetta ja vähentää tuontiruoan kysyntää.

 4. Sanna sanoo:

  Kunhan pidätte huolta, ettei alkutuottajat joudu maksumiehiksi tässä halpuutuksessa vaan pienennätte omia katteitanne niin olen mukana. Jos Kasvisten tuottajat joutuvat hetken päästä maksumiehiksi niin kuin muissakin halpuutuskampanjoissanne, olen pettynyt.

  • Outi sanoo:

   Moikka Sanna, halpuuttaminen on kaupan omasta hintaosuudesta tinkimistä.Tuottajalle se näkyy lähinnä tuotteiden kysytyn ja ostetun määrän kasvamisena. Esimerkiksi lihassa ja juustossa tämä on tarkoittanut myyntimäärien kasvua miljoonilla kiloilla.

 5. Sari Leskinen sanoo:

  Hei!Tässä tuumailen jotta mitä mieltä ovat esim S-Marketin työntekijät kun kauppa halpuuttaa omasta katteestaan tinkien niin mahtaako olla työntekijä jonka tunnit vedetään minimiin ja työtään ei saa tehdä rauhassa ja hyvin?Hommat jää retusalleen,kauppa on sotkuinen ja työn ilo on piakkoin enää lähinnä vitsi.Voimia teille,Markettien Muurahaiset!

 6. Aino Väyrynen sanoo:

  Hei. Katselin tuossa juuri näitä nyt halpuutettavia tuotteita ja eipä niissä kovinkaan montaa sellaista ”välttämätöntä” perusruoka alennusta ole. Pienituloisena otan tietysti mielelläni vastaan nekin mutta enemmän saisi olla ihan näitä perusruokia. Toiseksi minua ja monia muitakin on ihmetytänyt miksi pienissäkin S-Marketeissa on pakko olla niinsanottuja ”turhakkeita” ? Niihin kuuluu esimerkiksi valmiiksi pilkotut melonit ja tuoreet ananakset jotka menee roskiin. Samoin ulkomaiset tuoreet marjat pienissä rasioissa jotka on niin kalliitakin että hirvittää. Samaan sarjaan esimerkiksi erikoiskahvit joita pienissä marketeissa ei mene. Yksi asia on myös se että kun nyt halpuutetaan tuotteita niin vastaavasti toiset tuotteet kallistuvat. Viimeksi kun hinta laski esim. jogurteilla niin s-ryhmän oman vastaavan tuotteen hinta nousi.

 7. Tuula sanoo:

  No maanantaina näkyi pieni hinnanpudotus tomaateissa ja kurkussa,mutta ei sitä luvattua,mikä oli laitettu ilmoitukseen.Hyvä näinkin,toivotaan että pysyy vähän pitempään kuin viikon ajan.

 8. Leena Lahtinen sanoo:

  Mieluummin maukasta ulkomaista auringossa kypsynyttä kuin keinovalon alla kasvatettua kovaa ja hapanta.
  Hinnalla ei väliä,maku ratkaisee.

 9. Tuire Heikkilä sanoo:

  Miksi kasvis- ja vihanneshyllyt ovat nyt kaupoissa lähes tyhjillään? Jotain ulkolaisia salaatteja on mutta esim.kotimaiset Lempit ja Sulot on hävinneet.

  • Outi Hohti sanoo:

   Moikka Tuire, kysyntä on ollut kovaa ja saatavuudessa siksi paikoin isojakin haasteita. Teemme parhaamme, että hyllyt ovat taas pian täynnä sinunkin kaupassasi.

 10. Köyhä laulaja sanoo:

  Pitäisi ilmoittaa myös kallistumisista. RAINBOW SAUNAPALVI 300 gr NOUSSUT 1, 48 EUROSTA 1,75 EUROON ELI MELKEIN 20 %.

Mitä mieltä sinä olet?