Kasvishalpuutuksen tulos: yli miljoona tomaattia enemmän 1

Halpuutus – alkuvuoden kuuma puheenaihe

Kotimaiset tomaatit, kurkut, kaalit ja porkkanat myytiin osassa S-ruokakauppoja loppuun tammikuun toisella viikolla kasvishalpuutuksen alettua.

Kotimaisten kasvisten myynti kasvoi reilut 10 prosenttia edelliseen viikkoon verrattuna.

– Jo ensimmäisen viikon myyntien perusteella voidaan sanoa, että halpuutuksen myötä kasvisten kokonaismyynti on selvästi kasvanut. Samalla kysyntää on siirtynyt ulkomaisilta kasviksilta kotimaisille, eli myynnin kotimaisuusaste on noussut, valikoimajohtaja Antti Oksa kertoo.

Tomaatit lähtivät käsistä

Kotimaisten tomaattien myynti kasvoi tammikuun toisella viikolla peräti 56 prosenttia edellisvuoden samaan viikkoon verrattuna.

– Tomaatit ovat lähteneet niin sanotusti käsistä. Kotimaisia tomaatteja ostettiin arviolta 1,2 miljoonaa kappaletta enemmän kuin edellisenä vuotena samaan aikaan, Oksa sanoo.

Kasvua oli myös edelliseen viikkoon verrattuna: tomaatteja myytiin vuoden toisella viikolla yli 815 000 kappaletta enemmän kuin ensimmäisellä viikolla.

Kasvisten saatavuus paranee

Halpuutus on lisännyt kasvisten kysyntää osassa S-kauppoja yli ennusteiden. Asiakkaat ovat paikoin kohdanneet hevi-osastolla tyhjiä hyllyjä.

– Kysyntä on aikoin päässyt yllättämään meidät, sillä myynti on kasvanut niin huimasti. Keskeisin syy saatavuushaasteisiin on halpuutus, Oksa kertoo.

Erityisesti kurkusta on ollut pulaa, mutta tilanne paranee viikko viikolta. Oksa vakuuttaa, että hyllyt täyttyvät heti, kun tuotteita saadaan lisää.

Yksi vastaus artikkeliin Kasvishalpuutuksen tulos: yli miljoona tomaattia enemmän

  1. http://proofreading-services.org/english.php sanoo:

    Growth was also in comparison with the previous week: tomatoes were sold during the second week more.

Mitä mieltä sinä olet?