Vieraskynä: Tuota kahvikupillisella iloa myös muille 0

Aamun ensimmäinen kahvikupillinen. Ensimmäinen siemaus, joka herättää ja antaa voimaa tulevaan päivään. Suomalaiset, jos jotkut, tuntevat näiden pienten kahvihetkien merkityksen.

Kuvittele nyt, että nuo hyvän mielen hetket vaikuttaisivat omia makuhermojasi laajemmallekin. Mitä jos nauttimasi kahvikupillinen merkitsisi myös paremman elämän luomista niille viljelijöille, jotka tuottavat kahvisi? Maistuisiko kupillinen silloin entistäkin paremmalta?

utz_certified_logoUTZ = hyvä

UTZ-sertifioidun kahvin avulla tästä tulee totta. UTZ on maailman suurin kestävän kahvintuotannon ohjelma ja sertifikaatti. Sen tavoitteena on luoda parempia mahdollisuuksia viljelijöille, heidän perheilleen ja koko maapallolle.

UTZ tarkoittaa ”hyvää” Guatemalassa puhutulla mayakielellä. Kahviohjelma perustettiin siellä 1990-luvun lopulla. UTZ-viljelijöitä on koulutettu hyviin maanviljelykäytäntöihin, joiden avulla he tuottavat parempia satoja ja ansaitsevat enemmän.

Kestävästä maataloudesta arkipäivää

UTZ haluaa tehdä kestävästä maataloudesta maailman luonnollisimman asian. Eikä tämä koske ainoastaan kahvin vaan myös kaakaon, teen ja hasselpähkinöiden viljelyä.

Siksi työskentelemme useiden suurten ja pienempien yritysten kanssa eri maailmankolkissa ja myymme heidän UTZ-sertifioituja tuotteitaan 136 maassa. Näin pystymme tukemaan aina vain useampia viljelijöitä ja heidän perheitään saavuttamaan tavoitteensa.

Yli miljoona viljelijää ja työntekijää 36 maassa todistavat, että olemme oikealla tiellä!

Välitätkö sinä?

Yhä useampi yritys maailmassa käyttää kestävästi tuotettua kahvia, kaakaota ja teetä tuotteissaan. Eikä Suomi ole tästä poikkeus.

Tämä uutinen ilahduttaa meitä, koska haluamme sinun nauttivan jatkossakin suosikkituotteistasi, jotka tunnet ja joihin luotat.

Tutkimusten perusteella kestävyys on yhä tärkeämpää kuluttajille joka puolella maailmaa. Pitääkseen asiakkaansa uskollisina ja luottavaisina brändien on tiedostettava tämä ja kannettava vastuunsa.

SOK tekee nyt nämä samat lupaukset: Myymälöissä on jo tarjolla useita UTZ-sertifikaatilla varustettuja suklaatuotteita ja vuoden 2017 alkupuolella löydät hyllyiltä ensimmäiset UTZ-sertifioidut kahvit.

Tee viljelijästäkin onnellinen

Muista ensi kerralla, kun nautiskelet kupillisesta UTZ-kahvia, että olet mukana rakentamassa parempaa tulevaisuutta. Jokaisella siemauksella voit nauttia myös siitä ajatuksesta, että kahvisi tulee viljelijältä, joka työskentelee luodakseen paremmat olosuhteet työntekijöilleen noudattamalla kestävän maatalouden periaatteita ja sijoittamalla samalla tuleviin sukupolviin.

Kahvikupillisesi on entistäkin virkistävämpi, kun tiedät osallistuvasi paremman elämän luomiseen kaikille meille. Nautinnollista kahvihetkeä!

infokuva

Teksti: Inge Verburg, UTZ:n asiakasmarkkinointipäällikkö
Kuvat: UTZ

Mitä mieltä sinä olet?