Helmikuu on appelsiinikuukausi 0

S-ruokakauppojen hevi-osastojen paraatipaikoilla on helmikuussa muun muassa appelsiineja ja veriappelsiineja. Suosiotaan ovat viime vuosina kasvattaneet erityisesti maailman parhaina veriappelsiineina pidettävät tarocco-lajikkeen hedelmät.

– Veriappelsiineista on tullut vakionumero suomalaisten kevättalven piristykseksi. Nämä Sisilian aarteet ovat todellinen satokausiherkku, sillä niitä on saatavilla vain tammikuun lopulta maaliskuulle, valikoimajohtaja Antti Oksa kuvaa.

– Helmikuuta voikin kutsua appelsiinikuukaudeksi, sillä vuoden alussa alkanut appelsiinien sesonki on nyt parhaimmillaan. Tammikuussa appelsiineja myytiin 2,6 miljoonaa kiloa ja tämän kuun aikana myynti kasvaa entisestään, Oksa sanoo.

Uutena kuukauden satokausituotteena on sweetie, joka on pomelon ja greipin risteytys. Se on maultaan raikas, muttei yhtä karvas kuin greippi.

Yhteistyössä Satokausikalenterin kanssa valitut helmikuun satokausituotteet ovat:

  • Veriappelsiini Tarocco 1 kg, Italia
  • Appelsiini, Egypti/Turkki
  • Sweetie, Israel
  • Verigreippi, USA
  • Bataatti, USA
  • Uuniperuna Bellarosa 1 kg, Suomi

Maa-artisokka oli tammikuun menestyjä

Tammikuun satokausituotteista eniten myyntiään kasvatti maa-artisokka. Sen myynti oli lähes 5-kertainen edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Suurta suosiota nauttivat myös appelsiini ja avokado.

– Avokadon suosiota selittää terveellisyystrendin lisäksi muun muassa avokadovalikoiman monipuolistuminen, Oksa toteaa.

Tarjolla on satokausituotteena olevien avokadopussien lisäksi irtoavokadoja, syöntikypsiä sekä luomuavokadoja ja uusimpana tulokkaana jättiavokadoja.

Mitä mieltä sinä olet?