Design tekee turvatuotteista haluttavia 2

Turvaa kotiin:

Tutustu turvallisuustuotteisiin:

Suomalaisten suunnittelijoiden kädenjälki ja muu design on alkanut näkyä ihmisten ja kotien turvallisuuteen liittyvissä tuotteissa kuten palovaroittimissa ja sammutuspeitteissä.

Punaisen sammutuspeitteen rinnalle on tullut sisustukseen sopivia kuoseja ja palovaroittimia on nykyään erivärisiä, –muotoisia ja –kokoisia.

– Turvatuotekin voi olla tyylikäs. Kun se näyttää hyvältä, se on helpompi ottaa osaksi kodin sisustusta, valikoimapäällikkö Laura Sareva S-ryhmän vähittäiskaupasta sanoo.

Turvatuotteiden sesonki syksyllä ja jouluna

Palovaroittimien ja sammutuspeitteiden lisäksi turvatuotteiksi luetaan muun muassa häkävaroittimet, jauhesammuttimet, vesivuotovaroittimet ja ensiapupakkaukset.

Turvatuotteita ostetaan erityisesti syksyisin, kun takkoja aletaan kesän jälkeen taas lämmittää. Toinen sesonki on joulu, kun ihmiset polttavat paljon kynttilöitä. Aihe on ajankohtainen myös näin alkuvuodesta, kun valtakunnallinen 112-päivä kiinnittää huomion arjen turvallisuuteen.

– Sen lisäksi, että on hankkinut kotiin turvallisuutta lisääviä tuotteita, kuten palovaroittimia, on tietysti tärkeää testata, että ne toimivat ja vaihtaa patterit tarvittaessa, Sareva painottaa.

Peitteiden myynti tuplaantui

Osa turvallisuustuotteista, kuten palovaroittimet, ovat lain mukaan pakollisia, mikä luo luontaista myyntiä. Tuotteiden ulkonäön ja muodon kehittyminen ovat kuitenkin lisänneet myyntiä reippaasti. Turvatuotteiden myynti kasvoi S-ryhmässä viime vuonna reilu 35 prosenttia.

– Perinteiset palovaroittimet, sammutuspeitteet ja jauhesammuttimet voivat olla monen mielestä tylsiä, eivätkä sovi kodin sisustukseen. Kun esimerkiksi sammutuspeitteisiin on tullut erilaisia kuoseja ja värejä, ihmiset ostavat niitä paljon enemmän. Niistä on tullut jopa haluttava tuote, Sareva kuvaa.

Sammutuspeitteiden myynti tuplaantui viime vuonna ja yli puolet myynnistä tuli design-peitteistä. Palohälyttimien myynti kasvoi lähes kolmanneksen.

Kuva: Thinkstock

2 vastausta artikkeliin Design tekee turvatuotteista haluttavia

  1. Maiju sanoo:

    Tämä on ehdottomasti positiivinen juttu. Ihanaa, että turvallisuus ei tarkoita tylsää ja tyylitöntä ja kaunis design ei välttämättä vaadi lainaa

  2. Sirpi sanoo:

    Ihan loistava idea, että saadaan ihmiset panostamaan turvallisuuteen sisutuksen nimissä. Osa noista palovaroittimista on ihan kuin karkkeja, niin sieviä. Ja parasta on että tuollaista desingia saa edullisesti, niin ettei tarvite ottaa jotain nopeaa lainaa. Taitaa seuraavalla kauppareissulla tarttua tuollainen vaaleanpunainen palovaroitin matkaan 🙂

Mitä mieltä sinä olet?