Uusi aluevaltaus: S-ryhmä tuo suomalaisten ruokamuistot televisioon ja kirjaksi 2

S-ryhmä tekee tulevana kesänä ainutlaatuisen aluevaltauksen television puolelle. Kaupparyhmä tuo yhteistyössä Warner Bros. International Television Production Finlandin kanssa MTV3- kanavalle uudenlaisen tv-formaatin suomalaisten ruokamuistoista.

Makumuistoja-ohjelmaa esitetään MTV3-kanavalla heinä-elokuussa. Makumuistoja-sarja on kehitetty yhteistyössä Warner Televisionin kanssa.

– Ruoka on enemmän kuin vain ruokaa. Ruokakauppana olemme mukana ihmisten elämässä ja ruokahetkissä joka päivä. Ruokaan latautuu paljon tunnetta: iloa, rakkautta, surua ja kaipaustakin. Siksi lähdimme viime keväänä kokoamaan suomalaisten ruokamuistoja Ruoka-Kalevalaan. Yhteistyö Warnerin kanssa mahdollistaa sen, että nämä muistot pääsevät elämään nyt myös tv-ruudussa, kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu SOK Vähittäiskaupan ketjuohjauksesta summaa.

Muistot eloon uudelleen

Makumuistoja-ohjelmassa juontajat Jenni Kokander ja Kari Lumikero kiertävät Suomea keräten yhteen suomalaisten tärkeimmät ruokamuistot.  Sympaattinen parivaljakko auttaa tapaamiaan suomalaisia elämään tärkeimmät ruokamuistonsa uudestaan.

8-osainen sarja nähdään MTV3 -kanavalla keskiviikkoisin 19. heinäkuuta alkaen. Sarja huipentuu suureen makumuistojen juhlaan, jossa pitkä pöytä notkuu satavuotiaan Suomen muistojen ruokaa; pettuleivästä avokadopastaan, karjalanpaistista chipotlelihapulliin.

– Tekeillä on ruokaohjelma, jossa ei nähdä yhtään pudotusta eikä yhtään huippukokkia. Tämä on suomalaisten ruokaohjelma, toimitusjohtaja Antti Väisänen Warnerilta kiteyttää.

Ruoka-Kalevala julki loppusyksyllä

Tv-ohjelman lisäksi S-ryhmän ja Marttaliiton yhdessä keräämät makumuistot pääsevät dokumentoiduksi myös kirjan muodossa. Loppusyksyllä julkaistava, Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kustantama Ruoka-Kalevala kunnioittaa kaimansa henkeä. Toimittaja, tietokirjailija Jani Kaaron toimittamasta kirjasta löytyvät suomalaisten tärkeimmät, rakkaimmat ja sydäntäsärkevimmät ruokamuistot.

Kirjassa ruokakulttuuria tuottavat uusien novellien muodoissa myös eturivin suomalaiskirjailijat Juha Itkonen, Juha Hurme, Rosa Liksom, Enni Mustonen, Virpi Hämeen-Anttila, Outi Pakkanen, Pajtim Statocvi sekä Salla Simukka.

S-ryhmän Ruoka-Kalevala –kokonaisuus on osa Suomi100-juhlavuoden virallista ohjelmaa.

Artikkelikuva: Thinkstock

2 vastausta artikkeliin Uusi aluevaltaus: S-ryhmä tuo suomalaisten ruokamuistot televisioon ja kirjaksi

 1. Ann&Heidi sanoo:

  Jenni Kokander ja Kari Lumikeron juontama Makumuistoja on t o d e l l a hyvä tv-ohjelma. Juuri tällaista olemme kaipailleet. Hyvä esityspv lauantai ja hyvä esitysaika. Lauantaina ihmisillä on eniten aikaa rentoutua ja katsoa tv. Olisi ihana jos Popedan Pate Pauli Mustajärvikin olisi haastataeltavana kun Eputkin olivat. Se olikin ihanan hupaisa makumuisto menneiltäajoilta. 😀

  • Tiina Leppiniemi, SOK sanoo:

   Moikka Ann&Heidi,

   kiva kuulla, että ohjelma miellyttää 🙂

   Aurinkoista ja maukasta loppukesää!

Mitä mieltä sinä olet?