Valikoimajohtajan kuumimmat tärpit pääsiäisen ruokapöytään 0

Pääsiäisen aukioloajat

  • Lähes kaikki S-ryhmän marketit ovat auki koko pääsiäisen
  • Tarkista oman kauppasi aukiolo S-kanavalta

Kokataan, koristellaan ja herkutellaan: virittäydy pääsiäisen tunnelmaan Yhteishyvässä!

Tuoretuotteista vastaava valikoimajohtaja Antti Oksa tarttui näppikseen ja listasi pari ohittamatonta ruokavinkkiä pääsiäispöytiin. Se, että kotimaista luomukaritsaa löytyy nyt jokaisesta S-marketista, on vaatinut paljon hyvää yhteistyötä. Hentovartisesta parsankaalin siskosta eli broccoliinista Antti povaa tämän kevään hittikasvista.

1) Kotimainen luomukaritsa

Suomalaiset ovat alkaneet arvostaa laadukasta karitsanlihaa vuosi vuodelta enemmän ja enemmän, ja karitsan kulutus onkin ollut viime vuodet vahvassa kasvussa. Samaan aikaan kotimaisuutta arvostetaan koko ajan enenevässä määrin, ja varsinkin lihassa kotimainen alkuperä on korkeassa arvossa. Tässä tilanteessa on ollut suorastaan ristiriitaista, että suomalaisilla kuluttajilla ei ole ollut helppoa mahdollisuutta – jos mahdollisuutta ollenkaan – valita ruokapöytäänsä kotimaista karitsanlihaa.

Tähän asiakastarpeeseen vastaamiseksi on tehty paljon töitä kotimaisella karitsa-alalla. Tilanteen kääntäminen on vaatinut määrätietoista tekemistä, hyvää yhteistyötä ja sitoutumista kaikilta arvoketjun osapuolilta. Työ kantaa hedelmää, ja tänä vuonna ollaan ensimmäistä kertaa kaikkialla Suomessa sellaisessa tilanteessa, että kotimaista luomukaritsan paistia ei tarvitse lähteä hakemaan lähintä S-marketia kauempaa. Vielä vain pari kolme vuotta sitten tämä olisi ollut saatavuussyistä suorastaan utopistinen ajatus.

Kiitokset kotimaisen karitsan kasvattajien ja Lihatukku Harri Tammisen jokaisella on tänä pääsiäisenä mahdollisuus valita ruokapöytäänsä kotimaisen luomukaritsan putkiluupaisti (3kg pakaste). Suosittelen lämpimästi tätä tuotetta tällä vaivattomalla ”aamulla jäisenä uuniin” -tyyppisellä routakaritsareseptillä.

2) Broccoliini

Karitsan paistin klassikkokumppani on tietysti kermaiset valkosipuliperunat. Lautaselle kannattaa myös kuitenkin ottaa kunnolla raikkaita makuja tuoreista uuden satokauden antimista.

Satokausiajattelun nousu on yksi parin viime vuoden merkittävimmistä ruokailmiöistä. Tankoparsan suosion huikea kasvu on yksi satokausiajattelun näkyvimpiä ilmentymiä. Parsa on nyt vakiinnuttanut asemansa osana suomalaisten ruokakalenteria.

Satokausiajattelun nousu on kiihdyttänyt entisestään muutenkin monella tavalla valtavassa nosteessa olevaa kasvisbuumia. Valtaosa tietää ja kokee, että kasviksia tulisi syödä enemmän, mutta satokausiajattelu ja herkulliset reseptit tekevät siitä kiinnostavaa ja innostavaa. Satokausiajattelun kautta suomalaiset oppivat nauttimaan kasviksista silloin, kun ne ovat parhaimmillaan. Näin kuluttajat saavat jatkuvasti uusia kasviselämyksiä ja tottuvat käyttämään kasviksia usein ja monipuolisesti. Kasvisten popsiminen ei ole ollut koskaan näin hauskaa! Kasvishalpuutus on osaltaan madaltanut kynnystä lisätä kasvisten käyttöä.

Uskon, että parsan jälkeen seuraava keväinen satokausisuosikki tulee olemaan broccoliini. Broccoliini eli varsiparsakaali on maukas, erittäin helppo- ja monikäyttöinen sekä tietysti superterveellinen kasvis. Käytä broccoliinia kuten parsaa, eli esim. höyrytä, grillaa, paahda tai paista muutaman minuutin ajan. Tarkempia käyttövinkkejä löydät esim. täältä.

Monipuolisen maukasta pääsiäistä!

infokuva

Teksti: Antti Oksa, tuoretuotteiden valikoimajohtaja, S-ryhmän vähittäiskauppa
Twitter: @AnttiOksa

Mitä mieltä sinä olet?