Grillauskesä on täynnä uutuuksia – ota tuotevinkit talteen 3

Lisää grillausvinkkejä

Kesällä grillataan hampurilaisia, kokonaisia broilereita, kalaa ja kotimaisia kasviksia. S-ruokakauppojen valikoimiin on tullut kesää varten paljon mielenkiintoisia uutuustuotteita, joita sävyttävät muun muassa mausteisuus ja kansainvälisyys.

Kokosimme parhaat vinkit kesän makuelämyksiin niin lihansyöjille kuin kasvisruoasta nauttiville:

Hampurilaiset ovat kesän ehdottomia suosikkiruokia, niistä on helppo muokata aina hieman erilaisia. Pihvin voi tehdä itse esimerkiksi Atrian burger naudanlihasta tai valita valmiin vaihtoehdon kuten HK:n Slider miniburgerpihvin, Naapurin maalaiskanan kanapekonipihvin tai Saarioisen burgerpihvi pekonin.

Trendikkäisiin hampurilaisiin sopivat Pågenin Brioche Hampurilaissämpylät, jotka on leivottu taikinajuureen ilman säilöntäaineita. Sämpylä on kuohkea, siinä on voin makua ja korkeampi kansi kestää hyvin runsaatkin täytteen.

Hampurilaisen väliin voi valita halloumia tai grillijuustoa. Halloumia saa tulevana kesänä myös laktoosittomana: Fontana laktoositon halloumi. Grillijuustovalikoimien kesän uutuus on Fontana grilloumi luomu -grillijuusto.

Kokonaista broileria ja grillilohivartaita

Tulevana kesänä broileri grillataan kokonaisena. Uutuutena grillausvalikoimiin on tullut Jyväbroilerin tomaatti-persilja halsteribroileri, jolta on poistettu selkäranka.

Uudentyylisiä tuotteita on tullut myös broilerin fileepihveihin: Atrian iso XXXL Louisina fileepihvi sekä pitkittäin leikatut fileesiivut, jotka sopivat hyvin vartaisiin. Makuina löytyy miedosti suolattu ja chimichurri.

Myös luomurintamalla on kesällä tarjolla uutta: maustettu Luomu Nokan luomubroilerin tandoorisiipi.

Broilerit ja kalkkunat ovat hyvin edustettuna myös makkararintamalla. Kannattaa kokeilla esimerkiksi

 • Atria Wilhelm Kukko,
 • Pouttu Broiler grillimakkara,
 • Pouttu Broilergrillimakkara savujuusto,
 • Wigrenin Chilikalkkuna Nysä ja
 • Kariniemen kananpojan Valkosipulipersilja grillimakkara.

Perinteisiin grilliherkkuihin vaihtelua saa kalamaailmasta. Tarjolla on uudet Heimon Kalan grillilohivartaat, jotka on helppo kypsentää grillissä ja lopputulos on eksoottisempi kuin uunissa kypsennettynä.

Vartaiden lisäksi Heimon Kala tarjoaa lohta grilliin myös perinteisemmässä muodossaan grillilohipalana.

Kasvikset ovat grillauksen uusi musta

Perinteisiä grillattavia kasviksia ovat kesäkurpitsa, munakoiso, vihreä tankoparsa ja ananas, jotka ovat myös toukokuun satokausituotteita.

Valikoimista löytyy myös maissia moneen makuun eli esikeitettyä, marinoitua esikeitettyä sekä tuoremaissia. Kesäkuun satokausituotteena olevat eri melonit täydentävät grillauksen.

Erityisesti kesällä suosiossa ovat kotimaiset kasvikset kuten paprikat ja chilit.

Hieman laiskemman kasvisten pilkkojan kannattaa vilkaista valmisruokahyllyä, josta löytyy muun muassa Atrian grillikasvikset. Kannattaa kokeilla myös Fresh Hetki grillipaprika tuotejuustotäytteellä.

Vihannekset näkyvät myös makkarahyllyllä:

 • Atria Wilhelm Chilibean, jossa on mukana kidneypapuja,
 • HK Camping Popo, jossa on mukana porkkanaa ja
 • Mattila Bros. Vikkara Lihakasvismakkara, jossa on mukana härkäpapuja.

Kesän makuja vegaaneille ovat:

 • Nyhtökaura Saaristo
 • Astrid och Aporna Vegaaninen Rökt F*sk, joka muistuttaa savukalaa
 • Astrid och Aporna Vegaaninen Pekoni
 • lisäksi paljon makkaroita ja nakkeja.

Lähde: S-ryhmän vähittäiskaupan ketjuohjauksen valikoimapäälliköt
Kuva: Thinkstock

3 vastausta artikkeliin Grillauskesä on täynnä uutuuksia – ota tuotevinkit talteen

 1. best research paper writing service reviews - http://skywritingservice.com/ sanoo:

  Who does not like to eat grilled hamburgers, chickens, fish and domestic vegetables? Different food stores have come up with a lot of interesting new products for the summer. http://skywritingservice.com/

 2. check my essay sanoo:

  I love vegetables on the grill, there is not enough just a pepper and a lovely salad would turn out, and the chicken on the grill is just a delicacy

 3. ones interesting sanoo:

  I will share with you a recipe for fine meat: salt, pepper and onions. Take the onion by the weight of the same skolko and meat

Mitä mieltä sinä olet?