Hiiligrilli on tämän kesän suosikki 0

Onnistuneen kesäisen makuelämyksen taustalla on paitsi hyvät raaka-aineet myös hyvä ja toimiva grilli ja grillaustarvikkeet. Millainen grilli tänä kesänä kannattaa hankkia ja millaisia ovat grillaustarvikkeiden uutuudet?

Kysymyksiin vastaa S-ryhmän vähittäiskaupan valikoimajohtaja Ville Vahla.

***

Missä S-ryhmän myymälöissä myydään grillejä ja grillaustarvikkeita?

Grillejä ja tarvikkeita grillaukseen saa Prismoista sekä S-Raudoista ja Kodin Terroista. Isoissa myymälöissä grillien ja grillaustarvikkeiden valikoima on todella laaja ja vaihtoehtoja löytyy grillausmestareille sekä satunnaisille grillin käyttäjille. Grillaustarvikkeita löytyy myös useimmista S-marketeista ja pienmyymälöistä kuten Saleista sekä ABC-liikennemyymälöistä. Niissä on hieman suppeampi valikoima.

Millaisia grillejä tänä päivänä hankitaan?

Viime vuosina suosituimpia grillejä ovat olleet kahden ja kolmen polttimon kaasugrillit sekä edulliset pienet hiiligrillit. Myös savustimien myynti on kehittynyt huomattavasti.

Miten kevään sää vaikuttaa grillien myyntiin?

Säällä on kysyntään aina oma vaikutuksensa. Esimerkiksi tällainen harvinaisempi luminen kevät näkyy suoraan grillien kysynnässä: kauppa on hiljaisempaa. Yleisesti grillien myynti on ollut kuitenkin melko tasaista viime vuosina. Grillaustarvikkeiden myynti on kasvanut kovemmin kuin grillien, mutta tarvikkeita yleensä tarvitaankin useammin kuin uutta grilliä.

Mitkä ovat grillimaailman hittituotteita tänä kesänä?

House-merkin 57 sentin hiiligrilli on varmasti yksi suosituimpia grillejä, koska sen laatu on hyvä ja hinta edullinen. Myös uudet hiiligrillisavustimet houkuttelevat grillaajia ostoksille.

Mitkä ovat suosituimpia grillaustarvikkeita?

Eniten myymme grilliharjoja, grillilastoja sekä -haarukoita ja -pihtejä. Ylipäätään grillien puhdistukseen liittyvät välineet myyvät varsin hyvin.

Mitkä ovat tämän kesän uutuuksia grillaustarvikkeiden valikoimassa?

Uutuuksien joukosta löytyy muun muassa Housen grillikori, jossa voi grillata vaikka kasviksia hiili- tai kaasugrillissä. Houselta löytyy myös uutuutena vaijerivarras, jonka saa taivutettua vaikka ympyräksi.

Suosituksi nousee varmasti myös Muurikan monitoimipannu, joka sopii vaikka letuille, pihveille, blineille ja kananmunan paistoon. Ja jos haluaa paistaa täydellisen jauhelihapihvin, kannattaa kokeilla Mustang hampurilaispihvimuottia.

Grillausvälineiden uutuuksista löytyy myös Hama BT Bluetooth grillimittari hälytystoiminnolla.

Kuva: Thinkstock

Mitä mieltä sinä olet?