Kesäkukkien myynti alkaa nyt – suomalaiset suosivat värikkäitä orvokkeja 0

Kesäkukkien TOP 10

Suosituimmat kesäkukat vuonna 2016 olivat:

  1. Orvokit
  2. Pelargoniat
  3. Petuniat
  4. Samettikukka
  5. Begoniat
  6. Lobeliat
  7. Orvokkiamppelit
  8. Marketta
  9. Neilikka
  10. Karjalan Neito

Kesäkukkien myynti lähtee nyt toden teolla käyntiin, kun luvassa on lämpimämpiä viikonloppuja.

S-ryhmän kesäkukkavalikoima on kattava: tarjolla on laaja kirjo ajankohtaisia kukkia ja suomalaisten suosikkeja kuten orvokkeja, pelargonioita ja petunioita.

Monet haluavat juhlistaa Suomen lyhyttä kesää tuomalla kodin ympäristöön kukkaloistoa. Kesäkukissa suomalaisia puhuttelevatkin voimakkaat sekä perinteiset värit kuten sininen ja punainen.

Pinkki, lila ja valkoinen ovat myös suosittuja värejä.

Kesäkukat ostetaan arkiostosten lomassa

Kesäkukkia on saatavilla kaikissa S-ryhmän vähittäiskaupan ketjuissa, mutta laajin valikoima on Prismoissa, Kodin Terroissa ja S-Raudoissa. Kukkia myydään sekä kesäpihoilla ulkona että sisällä, myymälästä riippuen.

– Kesäkukkien kasvava kysyntä vauhdittaa myös meidän myyntiämme. Yhä useampi haluaa ostaa kesäkukat sieltä, missä muutenkin liikutaan eli samalla, kun tehdään ruokaostokset, kesäkukista vastaava valikoimapäällikkö Anne Vallius-Laaksonen S-ryhmän vähittäiskaupasta pohtii.

Pääsääntöisesti kesäkukkia myydään toukokuusta heinäkuulle, sään mukaan. Lähes kaikki tarjolla olevat kesäkukat ovat kotimaisia.

 

Amppeleita tykätään nyt tuunata

Amppeleiden menekki on kova ja niissä näkyvät myös erilaiset trendit. Esimerkiksi kooltaan selvästi isompien amppeleiden kysyntä on kasvanut.

– Myös marja-amppelit, kuten mansikka-, chili- ja kurkkuamppelit kiinnostavat. Yhä useammin amppeliin halutaan myös sekä mansikkaa että sen kanssa yhteen sopiva kukkaa, Vallius-Laaksonen kuvaa trendiä.

Värikkäiden kesäkukka-asetelmien vastapainona nousussa on myös pelkästään vihreät asetelmat.

– Osa ei halua kukkivia kesäkukkia vaan yhdistelee erilaisia vihreitä kasveja kuten ulkomuratteja ja hopealehtiä. Niistä saa tunnelmaltaan
kukkaloistoa rauhallisemman asetelman, jossa voi sävyinä olla keväänvihreää, harmaanvihreää ja vaikka tummanvihreää, Vallius-Laaksonen vinkkaa.

Tänä vuonna tarjolla on 100-vuotiaan Suomen kunniaksi myös enemmän sinistä ja valkoista kukkaa.

Mitä mieltä sinä olet?