Trendikukat ruokaostoksilla – markettien kukkamyynti kasvaa 0

TOP 10 kukat Prismoissa vuonna 2016:

  1. Tulppaani 10 kpl
  2. Ruusukimppu 10 kpl
  3. Ruukkunarsissi
  4. Calluna vulgaris
  5. Reilun kaupan ruusukimppu 10 kpl
  6. Ruukkuruusu
  7. Erica Gracilis
  8. Tulppaani 15 kpl
  9. Tulilatva
  10. Viikkokimppu

Kukkia ostetaan vuosi vuodelta enemmän marketeista, koska kukkien ostaminen ruokaostosten yhteydessä on helppoa. Vaikka suomalaiset ostavat eurooppalaisiin verrattuna vähän kukkia, on muutosta nähtävillä.

Kukkamyyntiä on vauhditettu Prismoissa kohta kaksi vuotta nostamalla kuukausittain kaksi kukkaa: sesongin ajankohtainen tuote sekä kaverina trendikäs, hieman erilainen kukka, kuten alkusyksystä hitiksi noussut kilpipiilea.

– Perinteiset kukat tulppaani ja ruusu ovat ylivoimaisesti ostetuimpia kukkia, mutta trendikkäillä kukilla on yhä enemmän kysyntää, sisäkukista vastaava valikoimapäällikkö Päivi Lamberg S-ryhmän vähittäiskaupasta kertoo.

Trendikäs peikonlehti ja kaverina ruusu

Lokakuussa Prisman ajankohtainen kukka on Reilun kaupan viikon vuoksi Reilun kaupan ruusu. Trendikkyyttä edustaa peikonlehti (kuvassa).

– Syksyllä aletaan sisustaa seinien sisäpuolella vehreillä ja värikkäillä kukilla. Esimerkiksi peikonlehti on eksoottinen, vähän isompi ja sisustusta ajatellen näyttävämpi isolehtinen vehreä kasvi. Se on myös helppohoitoinen ja todennäköisesti hitti, Päivi Lamberg sanoo.

Kuukauden kukiksi yritetään aina valita kotimaisia tuotteita, mikäli se on saatavuuden puolesta mahdollista.

Myös vastuullisuuteen panostetaan: S-ryhmän kaupoissa siirryttiin vuoden alussa myymään ainoastaan vastuullisesti tuotettuja Reilun kaupan ruusukimppuja.

Hyvä palaute levitti konseptin S-marketteihin

Koska asiakkailta on tullut hyvää palautetta kukista, myös isoimmissa S-marketeissa nostetaan yksi kukka näyttävästi esille kuukausittain. Lokakuussa peikonlehteä saa siis myös isoista S-marketeista.

– Mukana ovat vain isot myymälät, joissa on mahdollista antaa tuotteelle tarpeeksi tilaa kukkaosastolla, Lamberg tarkentaa.

Sisäkukkia on tarjolla myös pienemmissä S-marketeissa, Sale- ja Alepa-myymälöissä sekä ABC-asemilla.

Kuva: Lari Lappalainen, SOK MEDIA

Mitä mieltä sinä olet?