Saimaan Tuore ui S-kauppoihin 2

Saimaan Tuore haluaa palauttaa kotimaisen, tuoreen, terveellisen ja ympäristöystävällisen kalan suomalaisten ruokapöytään.

Tutustu Saimaan Tuoreen tarinaan täällä 

Suomalainen kala palaa nyt suomalaisten pöytään. Saimaan Tuore toi tänään markkinoille kalan, joka ui monessa mielessä vastavirtaan. Koko ketju mätimunasta lautaselle on mietitty uusiksi. Varkaudessa sijaitsevassa kiertovesilaitoksessa kasvavien kirjolohien liha on tuoretta, terveellistä, puhdasta, ympäristöystävällistä ja aina sataprosenttisen jäljitettävää.

– Toisin kuin perinteisillä kalamarkkinoilla, meidän apajilla eivät näy sesonkivaihtelut. Kalaa tulee tasaisesti ympäri vuoden, mikä tarkoittaa myös tasaista saatavuutta, laatua ja hintaa. Tämä tarkoittaa sitä, että Saimaan Tuoreella on mahdollisuus haastaa paitsi norjalainen tuontikala niin myös jauheliha, Saimaan Tuoreen toimitusjohtaja Jarkko Alho sanoo.

Tämä kiinnosti myös S-ryhmää, joka otti Saimaan Tuoreen kirjolohifileet laajaan valtakunnalliseen jakeluun kauppoihinsa. Kirjolohifileitä myydään aluksi lähes kaikissa Prismoissa ja osassa S-marketteja. Valikoimia laajennetaan saatavuuden parantuessa.

– Kotimainen kala on pudonnut kokonaan pois monen perheen ruokapöydästä. Haluamme muuttaa tämän ja nostaa terveellisen suomikalan takaisin kotien ruokalistoille. Saimaan Tuore tuli nyt parahiksi apuun, S-ryhmän vähittäiskaupan kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu sanoo.

Terveellistä pikaruokaa

Saimaan Tuoretta myydään yhden ja kahden fileen paketeissa, joista yhden fileen paketit tulevat ensimmäisenä kauppoihin.

– Annoskokoinen 170 gramman file on juuri sopivan kokoinen sinkulle tai pariskunnalle, kahden fileen paketista syö kaksi aikuista ja kaksi lasta, Saimaan Tuoreessa mukana oleva kokki Jyrki Sukula sanoo.

Saimaan Tuoreen tuotekehityksessä on mietitty paljon myös kalan valmistamista ja helpotettu sitä kaikin tavoin.

– Saimaan Tuore on terveellistä pikaruokaa. Ruodottomasta fileestä tekee todella helposti ruoan muutamassa minuutissa. Lisäksi annoskokoisena myytävä kala vähentää ruokahävikkiä, Sukula jatkaa.

Samoilla linjoilla on myös S-ryhmän Alarotu:

– Saimaan Tuoreen valtti on, että se vastaa samaan aikaan moneen trendiin. Terveellistä, vastuullista, helppoa ja nopeaa on yhdistelmä, jossa on kaikki menestyksen ainekset, Alarotu sanoo.

Kuva: Saimaan Tuore

2 vastausta artikkeliin Saimaan Tuore ui S-kauppoihin

  1. Eila kynnysmaa sanoo:

    Ostin eilen Saimaan kirjolohta ,Oli hyvää ei liian rasvasta. En ennen tykännyt kirjolohesta .Tavallisesti olen ostanut muita kaloja.

  2. Raparperi sanoo:

    Minua viehätti se, mitä kerrottiin kalan kasvatuksesta ja jäteveden käsittelystä, hienoa! Paistoin fileitä paloina pannulla voissa, niinkuin kalaa yleensäkin. Hyvin sujui, hyvää oli! Syödessä ilahdutti koko ajan kalojen kasvatus. S-market Sykekin saa tästä lisäpisteitä!

Mitä mieltä sinä olet?