Lapset valtaavat keittiön: Ässäkokkikurssit starttaavat taas 0

Ässäkokkikurssit ovat osa S-ryhmän Terveellisempää lapsille -aloitetta. Lue aiheesta lisää täältä

Kursseille ilmoittautuminen tapahtuu paikallisten aikataulujen mukaan Marttojen nettisivuilla

Kursseilla kokattavat reseptit löytyvät myös Yhteishyvästä

Maistuisiko kaurakedon peltileipä, Kippari-Kallen tehotahna tai omenaposken mantelimuffinit? S-ryhmän ja Marttaliiton viime vuonna käynnistämät Ässäkokkikurssit saavat jatkoa. Kesä- ja syyslomakaudella järjestetään yhteensä liki sata maksutonta kokkauskurssia kouluikäisille – ympäri Suomen. 

Ässäkokeissa kantavia ajatuksia ovat iloinen yhdessä tekeminen, arjen ruokataidot, fiksu kuluttaminen ja satokausiajattelu.

– Ruuan arvostaminen ja monipuolinen syöminen versovat iloisesta yhdessä tekemisestä. Keittiössä viihtyvästä lapsesta kasvaa usein utelias, ruokaan kiinnostuksella ja kokeilunhaluisesti suhtautuva nuori. Näin rakentuva ruokataju kantaa tutkitusti pitkälle aikuisuuteen, valikoimajohtaja Katja Tapio S-ryhmästä toteaa.

”Tehhään ite”

Ässäkokkikurssit on suunnattu 8–12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan maistuvaa arkiruokaa, isketään kädet jauhoihin sekä harjoitellaan helppojen välipalojen kokkausta. Ruuanlaiton ohessa kursseilla keskustellaan terveellisyydestä, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä.  Sopivissa tilanteissa vertaillaan myös itse tehdyn ja valmiina ostetun ruoan hintoja.

– Kursseilla innostutaan ja koetaan onnistumisen hetkiä. Lapsista kokkaaminen ja leipominen on mukavaa ja ryhmässä on turvallista maistella uusia makuja.  Viime vuoden kurssilaisista yksi totesi: “Meillä ei syyä ennää pakastekalapuikkoja vaan tehhään ite.” Ja mikä mukavinta, lapset saavat kurssilta vielä mukaansa reseptivihkosen, jonka ohjeilla on helppo kokata kotona, kertoo kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen Marttaliitosta.

Ässäkokkikursseja järjestetään lähes satakunta, Helsingistä Rovaniemelle. Osa S-ryhmän alueosuuskaupoista järjestää myös lisäkursseja. Kursseille ilmoittaudutaan paikallisten Marttapiirien kautta Marttojen verkkosivuilla. Osuuskaupat ja Marttapiirit tiedottavat kursseista paikallisesti.

Artikkelikuva: SOK Media

Mitä mieltä sinä olet?