Prisman Hihna247 rullaa taas juhannuksena – pääosassa suomalaisten ostokset 12

Vuosi sitten miljoonayleisön ruutujen ääreen kerännyt slow-tv-lähetys Hihna247 tulee taas. Nyt uutena elementtinä nähdään tapahtumia suorana kommentoiva Hihnastudio-lähetys.

Ensimmäiset juhannusostokset rullaavat kaiken kansan nähtäville Prisman Facebook-sivulla juhannusaattona klo 16. Hihnalla nähdään varmoja juhannuksen staroja kuten makkaraa, grillihiiliä ja olutta. Kerääkö suurimman kommenttivyöryn kuitenkin väärin aseteltu kassakapula tai ostokset peittävä muovikassi? Toistuuko viime vuoden Aurajuusto-kohu? Hihnan suora lähetys kuvataan Helsingin Kannelmäessä sijaitsevan Prisma Kaaren kassahihnalla 26.

– Hihnassa on juhannustaikaa myös meidän työvuorossa olevien prismalaisten mielestä. Tälläkin kertaa lähetykseen päätyvät vain halukkaiden ostokset. Ohjelmaa kuvataan yhdeltä, selkeästi merkityltä kassahihnalta, sanoo Prisma Kaaren johtaja Ilkka Riiali.

Katso, kun muut katsovat

Hihna247:n rinnalle tehdään myös spin-off-tuotanto. Laajasalon opiston viestinnän opiskelijat katsovat ja kommentoivat Hihnaa Kaaren Prisman Hihnastudion sohvalta. Opiskelijoiden rentoa ja reaaliaikaista kommentointia voi seurata Youtube-kanavalla youtube.com/KaupunkiTVmedia.

– Rohkenemme puhua intertekstuaalisesta elämyksestä. Etenemme kolmannen asteen taideteoksen synnyttämiseen suomalaisten kanssa: eli nyt on mahdollista seurata samanaikaisesti Hihna247:n draaman kaarta Facebookissa, kommentoida itse tapahtumia ja lisäksi voi seurata tulkintaa tarinan kehittymisestä Youtubessa, analysoi SOK:n tarinankerronnan apulainen Marko Kulmala.

Hihna247-lähetys alkaa Prisman Facebook-sivulla juhannusaattona kello 16. Opiskelijoiden livelähetys Youtubessa käynnistyy youtube.com/KaupunkiTVmedia-kanavalla kello 20.

Katsojat voivat osallistua lähetyksen keskusteluvirtaan Prisman Facebookissa ja Twitterissä aihetunnisteella #hihna247.

Kuva: SOK

12 vastausta artikkeliin Prisman Hihna247 rullaa taas juhannuksena – pääosassa suomalaisten ostokset

 1. Olhi sanoo:

  Twitchiin todellakin kannataa jakaa streami että hieno perinne saa kunnolla kansainvälistä näkyvyyttä.

 2. Tiina Leppiniemi, S-ryhmän vähittäiskauppa sanoo:

  Moikka,

  ja kitos kaikille kommenteista ja ideoista. Laitamme ne ehdottomasti korvan taakse. Tänä vuonna kokeilemme Hihnastudiota, jonka toteuttavat Laajasalon opiston opiskelijat.

  Letkeää kommentointia voi seurata Youtubesta klo 20 alkaen: https://www.youtube.com/channel/UCgTtgHDSgGhV9xK6g6ZWZ

  Mukavaa juhannusta hihnan parissa!

  • Tiina Leppiniemi, S-ryhmän vähittäiskauppa sanoo:

   Moikka Tuula,

   Hihna247 pyörii nyt toista juhannusta ja Facebookin lisäksi päätimme tänä vuonna television sijaan kokeilla toisena kanavana Youtubea: siellä pyörii aattoiltana Hihnastudio. Oppia kerätään matkan varrella ja jatkossa taas katsotaan, miten Hihnaa saadaan yhä useampien silmäparien eteen.

   Mukavaa juhannusta!

 3. Sovellukseton sanoo:

  Ei ole hyvä että lähetys vain facebookissa. Rajaa katsojia, koska kaikki eivät siellä ole. Lisäksi face ei anna katsoa livevideoita puhelimen selaimesta vaan ainoastaan sovelluksen kautta. Tämäkin rajaa katsojia. Miksei livelähetys voi olla suoraan vaikka youtubessa?

  • Tiina Leppiniemi, S-ryhmän vähittäiskauppa sanoo:

   Moikka Sovellukseton,

   ja kiitos viestistäsi ja palautteesta. Youtubessa Hihnan tunnelmaan pääsee tänä vuonna Hihnastudion kautta, mutta pistetään korvan taakse ajatus Hihnan laajentamisesta Facebookista Youtubeen tai muuhun kanavaan jatkossa.

   Mukavaa juhannusta!

 4. Pauliina sanoo:

  Jää tänä vuonna näkemättä, kun ei näy kaikille ihmisille eikä näy eri alustoilla. Tylsä juttu. Yleensä kannattais parantaa asioita, eikä huonontaa niitä… Asiakkaatkin tykkäis enemmän.

 5. Nimi on sanoo:

  Juuei tarvi seurata myöskään iPadin kautta syystä että ei tue flash playeria… Ihan sama

Mitä mieltä sinä olet?