”Tunne se.” – Arvostusta suomalaiselle ruualle 0

Tarinoita tuotteiden takaa ja paljon muuta kiinnostavaa kotimaisuudesta löydät Yhteishyva.fi:stä

S-ryhmä käynnistää kotimaisen ruuan markkinointioperaation otsikolla ”Tunne se”. Kampanja koostuu lehtimainonnasta, kotimaisten tuotteiden erityisestä esiin nostamisesta kaupoissa sekä sisällöistä kaupparyhmän omissa medioissa. Tällä halutaan vahvistaa suomalaisen ruuan arvostusta entisestään. Teko on osa kesällä 2017 julkistetun Ruokamanifestin toimeenpanoa.

–  Meillä Suomessa on omintakeinen, maailman kiinnostavin ruokakulttuuri ja monia poikkeuksellisen hienoja raaka-aineita ja tuotteita. Haluamme tällä kampanjalla nostaa suomalaisen ruuan arvostusta.  Tämä teko heijastelee omistajiemme arvomaailmaa: kuluttajista valtaosa pitää kotimaista ruokaa isossa arvossa ja tarkistaa tuotteen alkuperän ennen ostopäätöstä, SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä toteaa.

Monta syytä suosia

Uunituoreen Suomi Syö -tutkimuksen ennakkotietojen mukaan ruuan kotimaisuutta pitää tärkeänä valtaosa suomalaisista (78 % vs. 65 % vuonna 2010).  Yli kaksi kolmesta suomalaisesta (68 % vs. 63 % vuonna 2010) ilmoittaa tarkistavansa ostamiensa tuotteiden alkuperämaan. (Suomi Syö 2018 ennakkotiedot).

– Suomalaiset haluavat suosia kotimaista monesta eri syystä – myös työllisyyden ja talouden näkökulmasta. Suoraviivaisinta kotimaisen tuottajan tukemista on ostaa kotimaista ruokaa. Tähän kannustamme kampanjalla. Tämä on meille mitä luontevin teko: onhan 80 prosenttia myymästämme ruuasta valmistettu Suomessa. Esimerkiksi kotimaisen lihan osuus on meillä yli 95 % tuoreen lihan myynnistä. Jos lukua vertaa vaikkapa Ruotsiin, olemme lihan ja maidon suhteen merkittävästi omavaraisempia, Taavi Heikkilä painottaa.

Ruokamanifesti on käytännön tekoja

S-ryhmän Ruokamanifesti on konkreettinen aloite suomalaisen ruokaketjun elinvoimaisuuden edistämiseksi. S-ryhmä on sitoutunut sen toimeenpanoon ja kutsuu muut elintarvikeketjun toimijat mukaan.

– Uskomme, että Suomi voi olla maailman kekseliäin ja kiinnostavin ruokamaa. Ruokamanifestin lupauksia on pantu jo toimeen esimerkiksi terveellisempien lapsille suunnattujen tuotteiden ja kotimaisen kalan tarjonnan parantamisen osalta. Viime viikolla käynnistyi Suomalainen Menestysresepti -innovaatiopolku pienille ja keskisuurille elintarvikeyrityksille, kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu S-ryhmän vähittäiskaupasta kertoo.

Katse tulevaisuuteen

Koko ruokaketjun elinvoimaisuus on monimuuttujakokonaisuus. Syy- ja seuraussuhteet ovat todella monimutkaisia. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

– Ruokamanifestissa olemme nostaneet esiin sarjan teemoja ja tekoja, joilla uskomme olevan vahvaa vipuvaikutusta koko ruokaketjun elinvoimaisuuteen. Ruuan arvostuksessa tuotteistus ja brändäys ovat aivan keskeisiä tekijöitä. On oleellista hahmottaa, että trendit muuttuvat nopeasti ja kuluttaja käyttää suurta valtaa – ehkäpä suurinta. Nyt on tärkeää siirtää katse sinne, mihin kiekko on menossa. Ei tuijottaa sitä, missä se aiemmin oli, Ilkka Alarotu kannustaa.

Artikkelikuva: SOK Media

Mitä mieltä sinä olet?