Kaikki vegejuustot samassa paikassa – mihin tuotteiden sijainti S-ruokakaupoissa perustuu? 0

Asiakkaat kysyvät silloin tällöin perusteluja tuotteiden sijainneille S-ryhmän ruokakaupoissa. He kysyvät esimerkiksi sitä, miksi kaikkia erityisruokavalioiden tuotteita ei löydy yhdestä ja samasta hyllystä. Näin S-ruokakauppojen esillepanosta vastaavat asiantuntijat vastaavat:

Tuotteiden sijoittelun perusperiaatteena on, että tuotteen kuin tuotteen pitää löytyä kaupasta vaivattomasti, on asiakkaan ostopäätöksen taustalla mikä syy tahansa. S-ryhmän ruokakaupoissa lähes kaikki tuotteet sijoitetaankin hyllyihin niin, että asiakas näkee yhdellä silmäyksellä erilaiset vaihtoehdot.

Esimerkiksi kaikki juustovaihtoehdot löytyvät juustohyllystä ja lihahyllystä löytyvät myös lihaa korvaavat tuotteet. Taustalla on tieto siitä, että esimerkiksi kasvispohjaiset vaihtoehdot tai gluteenittomat tuotteet päätyvät myös niin sanottujen sekasyöjien ostoskoreihin. Moni käyttää vegaanisia tuotteita eläinperäisten tuotteiden rinnalla ja valitsee joissakin tuotteissa vaikkapa luomuvaihtoehdon. Useimmat meistä haluavat joskus myös yksinkertaisesti vaihtelua ja uusia makuja lautaselleen.

Olemme myös huomanneet, että monissa perheissä on useamman eri ruokavalion noudattajia. Ostosreissu helpottuu, kun kaikkien ruokapöydän jäsenten vaihtoehdot löytyvät samasta paikasta.

Tuotteiden sijaintia ja järjestystä arvioidaan jatkuvasti asiakkaiden palautteiden ja toiveiden perusteella sekä ihmisten kulutus- ja ostotottumusten muuttuessa. Esimerkiksi kasvipohjaisten tuotteiden suosion kasvun sekä asiakkaiden toiveiden myötä kaikki kasvipohjaiset juustot löytyvät Prismoissa hyllystä vierekkäisiltä paikoilta.

Aikaisemmin esimerkiksi viipaloidut vegejuustot löytyivät muiden juustoviipalepakkausten vierestä ja vegejuustorasiat muiden rasioiden luota. Uudistuksen myötä koko vegaanisten juustojen valikoima on helpompi hahmottaa yhdellä kertaa. Vege-juustojen löydettävyyttä parantaa myös hyllyn reunassa olevan hintaetiketin merkintä vegaanisesta tuotteesta. Symboli vegaanisuudesta päivitetään jatkossa myös muihin vegaanisiin tuotteisiin.

Asiakkaiden toiveesta hintaetiketistä löytyy jo tieto tuotteen laktoosittomuudesta ja gluteenittomuudesta. Myös luomutuotteet on merkitty erikseen.

Kuva: Jari Vainionpää, S-ryhmän vähittäiskauppa

Mitä mieltä sinä olet?