Moderni räsymatto saa värinsä vahvasta printtikuviosta 0

Ivana Helsingin uutuusmatoissa on leikkisää pallokuosia, maagisia puita ja unensieppaajia

Paola Suhonen on suunnitellut Ivana Helsinki -mattomalliston yksinoikeudella Prismalle. Kevyissä puuvillamatoissa on valittavana kolme eri kuosia, joiden kädenjäljessä näkyy herkkyys, orgaanisuus ja graafisuus. Vaikka suomalainen valitsee tyypillisesti harmaansävyisen maton, myös rohkeammat kuosit ja värit tekevät kauppansa Prisman matto-osastolla. Väreistä ovat nyt nousussa roosa, paahdettu keltainen ja aqua. Puuvillamattojen ohella kysyntää riittää muun muassa nukka- ja plyysimatoille sekä juuttimatoille.

Uusi Ivana Helsinki -mattomallisto koostuu kolmesta kuosista: Round and Round -pallokuosi, Rose Pines -metsäkuosi ja Indian Summer -sulkakuosi. Niistä jokaisesta valmistetaan kolmea erikokoista mattoa. Kuosit on painettu kevyille, valkoisille puuvillamatoille. Moderni räsymatto saa värinsä ja persoonallisen ilmeensä painetusta printtikuviosta.Matot valmistaa Finarte, ja niiden valmistusmaa on Intia.

Round and Round on ajaton pallokuosi leikkisällä twistillä. Käsinmaalatut, läpikuultavat kuviot muodostavat kerrostumia, jotka luovat kolmiulotteisen vaikutelman. Maton värimaailmassa toisiinsa sulautuvat turkoosin, tummanvihreän, sinapinkeltaisen, kanervan ja vaaleanliilan murretut sävyt.

Rose Pines -kuosi on saanut inspiraationsa Kalifornian punapuumetsien ja Suomen luonnon maagisista puista. Metsien spirituaalisuus, kestävyys ja herkkyys ovat toimineet innoittajana maalaukselliselle metsäkuosille. Herkät pastellisävyt saavat ryhtiä mustasta taustaväristä.

Indian Summer on yksi Ivana Helsingin rakastetuimmista klassikkokuoseista. Nyt se on saatavana myös mattona. Amerikkalainen hippi- ja autiomaatunnelma saa graafisen tulkinnan kuosissa, joka koostuu sulka- ja unensieppaajaelementeistä. Valkeassa matossa printin sävy on levollisen vaalea vihreänharmaa. Molemmissa päädyissä on hapsut.

Ivana Helsinki -matot tulevat yksinoikeudella myyntiin valikoituihin Prismoihin sekä Prisman verkkokauppaan marraskuun alussa.

Harmaan rinnalle rohkeampia värejä ja printtejä

– Vaikka suurin osa myynnistä tulee harmaansävyisistä matoista, vahvempia kuoseja ja värejä uskalletaan jo rohkeasti valita sisustukseen. Haluttuja ovat luonnosta ammentavat sävyt sekä luonnonmateriaalit, kuten juuttimatot. Moderneille räsymatoille ja puuvillamatoille riittää meillä kysyntää, kertoo valikoimapäällikköMaisa Vehviläinen, joka vastaa Prisman mattovalikoimasta.

Väreistä harmaa on monen sisustajan luottovalinta. Muita suosittuja värejä ovat nyt roosa, paahdettu keltainen ja aqua. Tänä vuonna muodoltaan pyöreät matot ovat tehneet hyvin kauppansa. Nousevana trendinä ovat tulossa kierrätysmateriaaleista tehdyt matot. Paperinarumattojen kysyntä on sen sijaan hiipumaan päin.

­– Määrältään Prismoissa myydään eniten erilaisia käytävämattoja. Moni valitsee nykyään sileän liukuestepohjaisen maton, koska se on helppohoitoinen ja käytännöllinen. Myös erilaiset plyysi- ja nukkamatot ovat yleistymässä. Nukkamatoista voi nostaa esiin erityisesti kohokuvioiset graafiset matot, joiden nukka on lyhyt, Vehviläinen kuvailee.

Tuotetiedot:

Ivana Helsinki -matot

Kolme kuosia: Round and Round, Rose Pines ja Indian Summer

Jokaisesta kuosista on kolme eri mattokokoa:

140 x 200 cm, hinta 129 €

80 x 200 cm, hinta 69 €

80 x 150 cm, hinta 59 €

  • Yleinen käyttäjänimi ( 483 kirjoitusta)

    Patarumpu on yleinen käyttäjänimi, jonka alla kirjoittavat useat S-ryhmän päivittäistavarakaupan asiantuntijat. Kirjoittajien allekijoitukset näkyvät jokaisen kirjoituksen lopussa.

Mitä mieltä sinä olet?