S-ryhmän myymälöihin kattava valikoima kasvomaskeja 0

kasvomaskit

Maskit S-ryhmän valikoimissa

 • Kertakäyttöiset kansanmaskit

  • ”Kansanmaskeille” ei ole olemassa omia virallisia standardeja suojaavuuden suhteen, mutta ne saattavat vähentää pisaroiden leviämistä ympäristöön esimerkiksi yskäisyn yhteydessä.

  • Prisman valikoimissa nyt Foodiqin kertakäyttöisiä maskeja, tulossa pian TehoFilterin kotimaisia maskeja

 • Pestävät kangasmaskit

  • Prisman valikoimissa on useampia kotimaisten valmistajien kuten Finlaysonin ja TamSilkin pestäviä ja uudelleenkäytettäviä kangasmaskeja.

  • Sokoksen valikoimista löytyy kotimaisen PureWasten kierrätysmateriaalista valmistettu kangasmaski.

 • Hengityssuojaimet

  • Prismassa on yleensäkin rakentamisen ja remontoinnin valikoimissa varsinaisia hengityssuojaimia, jotka suojaavat luokituksensa mukaan käyttäjäänsä esimerkiksi pölyltä tai pärskeiltä.

  • Hengityssuojainten saatavuus on tänä keväänä ollut haasteellista. Prismaan saadaan kattavammin FFP2-luokan suojaimia myyntiin tämän hetken tiedon mukaan kesän aikana.

S-ruokakaupoissa on lähiviikkoina myynnissä kattava valikoima lähimmäisten suojaamiseen tarkoitettuja kasvomaskeja. Prismoihin on jo tuotu myyntiin kertakäyttöisiä kansanmaskeja ja lähiviikkoina näitä saadaan myyntiin myös kotimaiselta toimittajalta. Prisman valikoimissa on usean eri valmistajan pestäviä kangasmaskeja. Kotimaisia pestäviä kangasmaskeja myy myös Sokos.

Kasvomaskit suojaavat muita ihmisiä maskin käyttäjän pärskeiltä, mutta ne eivät estä käyttäjää itseään saamasta koronavirustartuntaa. Maskia käytetäänkin suojaamaan muita ihmisiä, ei niinkään itseä.

Yleisimmin myynnissä on kertakäyttöisiä ns. kansanmaskeja. Tällaiset kasvomaskit saattavat näyttää terveydenhuollossakin käytettäviltä suu-nenäsuojuksilta eli ns. kirurginmaskeilta, mutta niitä ei ole luokiteltu kirurginmaskien tavoin lääkinnällisiksi laitteiksi.

–      THL on esimerkiksi tuoreissa yli 70-vuotiaiden tapaamista koskevissa ohjeissa maininnut, että riskiryhmään kuuluvia tavatessa on omilla kasvoilla hyvä käyttää maskia. Moni asiakas on toivonut meillekin tällaisia valikoimiin, ja meiltä saakin nyt Foodiq-merkkisiä kertakäyttöisiä kansanmaskeja. Maskit ovat korkealaatuisia ja ne on testattu Suomessa. Kotimaisia kertakäyttöisiä TehoFilter Oy:n Sievi-kansanmaskeja on tulossa valikoimiin muutaman viikon sisällä, sanoo ryhmäpäällikkö Satu Nissi-Rantakömi S-ryhmän vähittäiskaupasta.

Pestävät kangasmaskit ovat yleistyneet koronapandemian myötä, ja moni tekee sellaisia myös itse. Prisman valikoimista löytyy tästä viikosta alkaen useampia kotimaisten valmistajien kuten Finlaysonin ja TamSilkin pestäviä ja uudelleenkäytettäviä kangasmaskeja. Sokoksen valikoimista löytyy kotimaisen PureWasten kierrätysmateriaalista valmistettu kangasmaski.

Kaikkien kasvomaskien käytössä on syytä seurata käyttöohjeita ja esimerkiksi vaihtaa maskia riittävän usein sekä välttää koskettelemasta kasvoja. Kasvomaskit eivät korvaa muita varotoimia kuten käsien pesua ja turvavälejä.

S-ryhmän oma henkilöstö suojataan S-ryhmässä ensisijaisesti kassapisteille asennettavien pleksien sekä muovisten visiirien avulla

Koronavirus tarttuu pisaratartuntana, ja niin pleksit kuin visiirit estävät hyvin pisaroiden joutumisen suoraan kasvoille.

–      Kasvomaskit suojaavat muita ihmisiä maskin käyttäjän pärskeiltä, mutta ne eivät estä käyttäjää itseään saamasta koronavirustartuntaa. S-ryhmässä käyttöönotetut pleksit ja visiirit toimivat hyvinä pärskesuojina. Visiirit suojaavat tehokkaasti myös silmät, jota kautta virukset voivat myös tarttua. Visiiri estää myös alitajuista kasvojen koskettelua, mikä niin ikään alentaa riskiä viruksen tartunnalle, SOK:n riskienhallinnan päällikkö Mikko Koskinen kertoo.

S-ryhmässä seurataan tarkasti maskeja koskevia viranomaismääräyksiä ja ohjeita. S-ryhmä on varautumistoimenpiteenä hankkinut kasvomaskeja myös henkilökunnan käyttöön, mikäli viranomainen määräisi, että koronaviruksen leviämisen estämiseksi myös asiakaspalvelutehtävissä tulisi sellaisia käyttää.

Kuva: 123rf

 • Yleinen käyttäjänimi ( 487 kirjoitusta)

  Patarumpu on yleinen käyttäjänimi, jonka alla kirjoittavat useat S-ryhmän päivittäistavarakaupan asiantuntijat. Kirjoittajien allekijoitukset näkyvät jokaisen kirjoituksen lopussa.

Mitä mieltä sinä olet?